Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
2 berichten.
Co van Leeuwen Co van Leeuwen uit Nuland schreef op 30 augustus 2020 om 11:50
Uw contactformulier laat mijn bericht helaas niet door. Vandaar dat ik u via het gastenboek benader. Nu ik met pensioen ben heb ik meer tijd voor het intensiever oppakken van mijn jarenlange genealogisch onderzoek. Eén van de vele takken binnen mijn stamboom heeft betrekking op de familie Lagarde. Dit begint bij Joanna Lagarde, gedoop op 16 februari 1807 in Alphen, overleden op 7 februari 1884, gehuwd met Hendrikus Kooijmans op 27 april 1836. Haar lijn volgende kom ik via verschillende bronnen uiteindelijk uit bij Philippe de la Garde. Volgens uw onderzoek en website zou deze Philippe gerouwd zijn geweest met Francoise van de Werve. Zij op haar beurt zou weer een dochter zijn van Simon van de Werve. Vooralsnog heb ik bij dit laatste wat twijfel. Deze Simon is verschillende keren getrouwd geweest en heeft bij verschillende vrouwen meerdere kinderen gekregen. De naam van de moeder van Francoise is echter niet bekend en ook in uw stamboom hangt zij er bij de informatie over Simon wat verloren bij. Ik ben daarom benieuwd naar uw motivering achter de link tussen Francoise en Simon. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie en complimenten voor de fraaie website.
Beheerdersantwoord van: Lambert Lagarde
Als onderzoeker begrijp ik uw twijfels over de achtergrond van Francoise van de Werve, maar voor mij staat echt wel vast dat zij de dochter is van deze landgraaf. Mijn bron is het boek 'De groote cultuurstrijd' van DR. FLORIS PRIMS, stadsarchivaris van Antwerpen, wat gaat over de Christelijke Republiek 1581-1585 en is uitgegeven in 1943: Notitie bij het huwelijk van Philippus en Françoise: Floris Prims 1943: De groote cultuurstrijd: boek. Tweede boek. De Christelijke republiek - Pagina 270: Op maandag 19 augustus (1583) moeide zich de magistraat van den morgen tot den middag met het feit van den markgraaf Simon van de Werve. Hij had trouw aan de zijde der Staten gestaan bij de vervolging om het gruwelijk feit van den aanslag op Oranje. We hebben zijn rekening die een omstandig verslag geeft van zijn werkzaamheden, ontleed en er een zeer geordend ambtenaar in gevonden. Hij had zijn dochter ten huwelijk gegeven, mits katholieke inzegening, aan den Franschen hugenoot kolonel de la Garde, een intiemen vriend van Oranje. Sindsdien was de la Garde gedood, voor het kasteel van Viersel, bij het springen van een kanonstuk. Zolang Oranje te Antwerpen was, had men de markgraaf niet aangedurfd. Nu zet de magistraat -die hem nog te benoemen noch te ontnoemen had- den- de man af.
L. Lagarde L. Lagarde schreef op 6 april 2020 om 09:40
Met veel plezier en interesse heb ik deze stamboom opgezet, om meer te weten te komen over onze afkomst en verwantschappen. Graag hoor ik wat u van deze website vindt. Laat gerust een reactie achter, ook als u een vraag of opmerking hebt, mag u die hier plaatsen. Persoonlijke vragen kunt u ook stellen via de contactpagina.