Alleen de wand mag nog beschilderd in het Veilinghof

TIEL – Schilderijen mogen sinds een brand niet meer aan de wand hangen. Om de gangen toch op te fleuren hebben de bewoners, waaronder Rien Lagarde, wandschilderijen laten aanbrengen. 

Het waren volgens de bewonerscommissie van de Veilinghof onverlaten, die begin 2016 uit verveling op de bovenste verdieping van de Veilinghof een brandje stookten.

Rien Lagarde: ,,De brandweer wist het gelukkig op tijd te blussen, maar er mochten voortaan geen brandbare spullen meer in de algemene hallen staan. Jammer, want vroeger hing het vol met leuke schilderijen en stonden er overal mooie kunstplanten.”

De buurtcommissie klopte anderhalf jaar geleden aan bij hun wijkbeheerder Arjan Woesthoff van KleurrijkWonen. Woesthoff: ,,De bewoners vonden het nogal een kale boel en vroegen: mogen we dan helemaal niets?’ Ik opperde het idee eens over wandschilderijen na te denken. En toen is het eitje gelegd.”

Na een zoektocht naar ‘leuke plaatjes’, kwam de commissie tot de conclusie dat er een stevig prijskaartje aan wandschilderijen hangt. Lagarde: ,,Niet betaalbaar eigenlijk. Nu zing ik in een koor met nogal wat schilderende leden en die zeiden me kunstenares Heleen Wilke eens te bellen. Ze reageerde meteen heel positief en haalde er ook collega-kunstenaars Rudy van Amersfoort bij.”

‘Voor de centen’ werd opnieuw aangeklopt bij de wijkbeheerder: ,,Ik heb me er meteen vol op gestort. Bij KleurrijkWonen hebben we budget voor leefbaarheidsprojecten: als bewoners een goed idee aandragen, waarmee we het woonplezier kunnen vergroten, is daar wat geld voor.”

BRON:  De Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: