Hoofdrol in iPhone-spel

OSS – De Osse zanger Randy Voet was jarig. Hij werd toen achttien. Van zijn vriend Ferry Lagarde kreeg hij een heel bijzonder cadeau. Een spel voor de Apple-telefoon iPhone waarin Randy de hoofdpersoon is.

UNIEK

“Ik wilde iets unieks cadeau doen. Het gevolg was wel dat ik zondag de hele avond mijn telefoon kwijt was”, vertelt Lagarde (24). ” Iedereen wilde het spel zien.” Loepkijker komt ook even langs om het spel uit te proberen. ‘Randy is a dutch and famous singer’ verschijnt in beeld. “Ja, dat heeft Ferry verzonnen hoor”, zegt Randy. ” Randy is wél de eerste Nederlandse artiest met een eigen spel voor de iPhone”, voegt zijn vriend er aan toe.

Het spel bestaat uit twintig levels. Na het halen van een level, wordt de gamer beloond met YouTube-filmpjes van Randy. Zo staat hij in een filmpje zingend op de kermis in Veghel. “Het is de bedoeling dat er ook Engelstalige liedjes op komen te staan”, zegt de zanger. “En aan het eind komt een link naar de website. Dan kunnen de gamers daar mijn muziek downloaden.”

iTunes

Over een maand is het spel te downloaden via App Store, een onderdeel van het bekendere iTunes. Het spel kost 99 eurocent. “Zestig procent van de opbrengst gaat naar mij”, zegt Ferry Lagarde. En zo levert het voor beide jongens wat op. “Als de game overal wordt gedownload, breekt Randy misschien wel internationaal door.”

Niet iedereen kan een spel voor de iPhone ontwerpen en dat online zetten. “Ik ontwerp software en heb een eigen bedrijf. Zo heb ik die licentie van honderd euro kunnen kopen. Dat moet ik zeker kunnen terugverdienen”, zegt Lagarde. Zijn vriendin, Monique van Nisselrooij (22), heeft het ‘poppetje’ ontworpen. “Ik heb Randy’s hoofd nagetekend van het hoesje van zijn nieuwe single. Daarbij heb ik een grappig lijfje verzonnen. Het figuurtje heeft een grote ‘R’ op zijn shirt staan”, vertelt ze. In het spel moet het muzieknoten en microfoons vangen. De muziek van Randy speelt als achtergronddeuntje. “Het is wel een verslavend spel”, waarschuwt Lagarde.

BRON: De Gelderlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: