Poefel Moefel

HEERLEN – Wiel Lagarde, de oprichter van de bekende Heerlense Clown-zanggroep Klumpkes Blumkes kreeg met Carnaval in 2013 van de Aod-Prinse van De Eekheuëre de Eikenderveldse onderscheiding ‘D’r Poeffel Moeffel’ bij het gekostumeerd Poeffel Moeffel Bal in Trefcentrum ’t Loon in Heerlen.

Wiel was in 1977 de oprichter van de Klumpkes Blumkes. Als leerkracht aan de opleiding voor kleuterleidsters aan de Klompstraat nam hij het initiatief. De groep maakte enkele Lp’s en Cd’s. Lagarde droeg in 1982 de fakkel over aan Jo Janssen.

Een ander hoogtepunt in de carnavaleske carrière van Wiel was Sjpaskapel Neet te Geleuve. Hij was in 1985 een van de oprichters. De gele pruiken met de handen op de oren brachten jarenlang op carnavalsdinsdag een sfeer verhogend concert in een stampvol HKB. Daar vierden De Eekheuëre hun optochtbal.

Wiel was ook lid van de Pietebeere. Een clubje carnavalsliefhebbers die carnaval op een positief kritische en ludieke manier beschreven. Bovendien liep Wiel jarenlang mee met de optochten in Heerlen. Ook maakt hij nog steeds deel uit van de Stichting Kiezzel, Sjting en Brikke, die voorbereidingen treft voor een boek over Wiel Knipa.

BRON:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: