EINDHOVEN: Naast de bekende Franse wijnen van Ilja Gort, eerst onder de naam Château Lagarde en nu als (Château) La Tulipe is er nog een ander wijnhuis dat onder de naam Lagarde een lekker glaasje wijn maakt. Het Franse Wijnhuis Reunis Cebazan produceert dit en ze horen bij de beste klassieke wijnen uit de Languedoc: fruitig en charmant.

ROOD:

Deze cuvee komt uit de regio Languedoc tussen Narbonne en Béziers, Zuid-Frankrijk. De Languedoc biedt perfecte rijpingsvoorwaarden voor de rode wijnen: zon, lage opbrengst en goede gezonde condities van de druiven. De wijngaarden bevinden zich op de uitlopers van de “Montagne Noire”.

Gemaakt van traditionele druivensoorten uit de Languedoc: carignan en grenache noir. Geplukt als de druiven optimaal rijp zijn en dan ontdaan van de tros. Geplet ondergaan ze vervolgens een 8 tot 10 dagen lange maceratie. Na de fermentatie rijpt de wijn in RVS tanks, om de mooie fruitige stijl van de wijn te behouden.

    • Kleur: De kleur van de wijn is robijnrood.
    • Bouquet: De neus is aangenaam met hints van rode bessen en specerijen.
    • Smaak: De smaak is soepel, goed afgerond en gebalanceerd.
    • Wijn en spijssuggestie: Deze gemakkelijk drinkbare wijn is een perfecte aanvulling op rood en wit vlees of kaas.

 

 

ROSÉ: 

Deze assemblage (blend) komt uit de regio Languedoc, Zuid-Frankrijk. Gemaakt van traditionele druivensoorten uit de Languedoc: cinsault en syrah. De wijngaarden bevinden zich iets ten noorden van Montpellier. De Languedoc biedt perfecte rijpingsvoorwaarden met een goede frisse mistral wind voor de rosé wijnen: zon en een goede luchtcirculatie in de wijngaard zorgen voor gezonde condities van de druiven.

De vinificatie in rosé vindt plaats door hele korte maceratie van de rode druivenschillen. Na enkele uren weking wordt het sap gescheiden en zal de wijn, temperatuur gecontroleerd, vergisten op RVS tanks tot wijn. Hierdoor blijven de frisse tonen behouden. Een rosé wijn met een kleur die vergelijkbaar is met die van Provence rosé, maar met het rijpe fruit en de frisheid van een aromatische witte wijn.

    • Kleur: Lichtroze kleur.
    • Bouquet: Intense en complexe aroma’s van rood fruit en exotische tonen.
    • Smaak: Veel frisheid en aardbeien in de mond.
    • Wijn en spijssuggestie: Heerlijk om gekoeld te serveren als aperitief, bij lichte maaltijden, salades en tapas.

 

BLANC:

De cuvee is geproduceerd en geselecteerd op 80 km van de historische stad Toulouse in het zuidwesten van Frankrijk. Een gematigd-oceanisch klimaat beïnvloedt dit gebied sterk en het heeft een overvloed aan zon. De zonnige dagen zijn perfect voor het produceren van zacht zoete en zeer aromatische witte wijn. Druivensoorten: Ugni-Blanc en Colombard.

Het vinificatieproces respecteert de druiven en de delicate parfums blijven zo behouden. De druiven ondergaan eerst een schilweking van 6 uur om zo veel mogelijk fruitige aroma’s te extraheren. Na heel zacht persen, wordt de fermentatie van het heldere sap uitgevoerd bij lage temperatuur en vervolgens stopgezet door het terug koelen van het sap. Hierdoor blijven onvergiste druivensuikers over. Natuurlijk zoet!

    • Kleur: De kleur is diep geel.
    • Bouquet: De neus is aromatisch met appel en rijpe vruchten.
    • Smaak: De mond is levendig, puur en elegant zoet.
    • Wijn en spijssuggestie: Een gekoelde zoetheid, frisse dessertwijn en een elegante gezelschapswijn.

 

Deze wijn is bij veel wijnverkopers in Nederland verkrijgbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: