Lief in de klas, zakelijk tijdens vergaderen

KAATSHEUVEL – Mensen maken het verschil in het onderwijs. De kiem voor haar loopbaan werd vijftig jaar geleden in de kleuterschool gelegd, door juffrouw Marianne de Rooij van ’t Kleuterboske. Die was lief. Monique Lagarde mocht na school meehelpen.

Op basisschool Den Bussel in Kaatsheuvel past Lagarde (55) eigenlijk dezelfde principes toe als destijds haar kleuterjuf: daadwerkelijk interesse tonen voor de kinderen. Ze begeleidt hen zo goed mogelijk in hun ontwikkeling. En dat in een creatieve en sfeervolle omgeving, waarin structuur het fundament vormt voor een fijn samenleven van maandag tot en met vrijdag. Juf, heb ik mooie schoenen aan? Als juf ‘nee’ zou zeggen, dan heeft de moeder van die kleuter een probleem: die worden niet meer aangetrokken. Kortom, Lagarde wordt door de kinderen onvoorwaardelijk geloofd.

Investeren

De Kaatsheuvelse investeert veel in ‘haar’ kinderen. Op alle vlakken. “Het draait niet alleen om rekenen en taal. Creativiteit en bewegen vind ik erg belangrijk. Alles bij elkaar zorgt dat voor veel werkplezier. Daar spelen ook mijn collega’s een grote rol in. Het is zo’n verschrikkelijk fijn team. Daar staat of valt degene die voor de klas staat mee.”

Elke dag worden haar inspanningen voor de kleuters uitbetaald. Niet in klinkende munt, wel met een spontaan kusje op de wang en een tekening waar een kind een hele middag aan heeft gewerkt. Lagarde heeft ook een andere kant, zakelijker. Ze leidt vergaderingen efficiënt. Niet praten voor de lol, maar voor de zaak. Iedereen wil per slot van rekening op tijd naar huis. Dat geldt ook voor Lagarde. Daar wacht een andere passie: haar paard.

BRON: Brabants Dagblad

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: